Perustulokampanja liikkeelle

Nyt voi vihdoin antaa oman äänensä perustulon puolesta, kun BIEN Finland – Suomen perustuloverkosto ry:n kansalaisaloite perustulosta on nyt allekirjoitettavissa. Jos aloite saa 50 000 allekirjoitusta, täytyy eduskunnan ottaa se käsittelyyn. Allekirjoituksia kerätään 1.2.2013 – 31.7.2013 välisen ajan.

Allekirjoita kansalaisaloite perustulosta (tarvitaan esim. pankkitunnukset)

Aloitteen tekstissä tavoiteltava perustulo määritellään sellaiseksi, joka ei heikennä pieni- tai keskituloisten asemaa. Perustulo maksettaisiin kaikille pysyvästi maassa asuville.

Lue kansalaisaloitteen teksti BIEN Finlandin sivuilla

Nimien keräys aloitteen tueksi alkaa nyt vauhdilla ja voimalla, ja Vasemmistoliito ja Vasemmistonuoret ovat aktiivisesti mukana. Tampereella järjestetään kampanjakoulutusta Hämeen Vasemmistonuorten, Tampereen yhteiskunnallinen opiston ja KSL:n järjestämänä lauantaina 16.2. klo 12-18.

Koulutus antaa osallistujille eväät osallistua Suomen perustuloverkoston kampanjaan sekä kampanjoida vasemmistolaisen perustulomallin ja -näkemyksen puolesta. Koulutus kestää päivän, minkä jälkeen on mahdollisuus viettää iltaa yhdessä. Koulutus sisältää konkreettista kampanjasuunnittelua.

Mukaan voi ilmoittautua osoitteeseen hame@vasemmistonuoret.fi.

Vasemmistolinkki kerää kevään aikana nimiä kansalaisaloitteeseen Helsingissä.

Lisää perustulosta:

BIEN Finland – Suomen perustuloverkosto ry, http://perustulo.org/

Kansalaisaloite perustulosta,
http://perustulo.org/kansalaisaloite-perustulosta/

Vasemmistoliiton perustulomalli (pdf),
http://dl.dropbox.com/u/4740043/jaettavia/keskusteluasiakirja_1_2011.pdf

Vasemmiston puoluevaltuuston kannanotto perustulosta,
http://www.vasemmisto.fi/ajankohtaista/kannanotot/2022-vasemmiston-perustulomalli-vaehentaeae-radikaalisti-koeyhyyttae.html

Massit Massoille -kampanja, http://massitmassoille.net/

Vihreiden perustulomalli, http://www.vihreat.fi/perustulo