Keskustelu Euroopasta jatkuu – kokous 9.6. klo 17

Vasemmistoliitto voitti vaalit!

Vasemmistolinkki urakoi tänä keväänä vaalityössä. Nostimme teltan pystyyn monen monta kertaa, toukokussa joka lauantaina, ja jaoimme tuhansia kappaleita vaalimateriaaleja teltoilla ja metroasemilla. Tulos oli hieno: Helsingissä Vasemmiston kannatus nousi kuudesta prosentista kahteentoista. Kiitos tuloksesta kuuluu valovoimaisten ehdokkaiden lisäksi myös innokkaalle talkooväelle. Hyvä me!

Piritori

Lyyli esittelee Vasemmistolinkin lippua Eurooppa Piritorilla -tapahtumassa 10.5.

Vasemmistolinkin oma ehdokas Heikki Patomäki sai 3628 ääntä. Hieno äänimäärä, jolla Heikki olisi yltänyt miesten sarjan kärkeen, mikäli sellainen sarja olisi erikseen ollut. Vasemmistoliiton ehdokkaista viisi eniten ääniä kerännyttä olivat naisia.

Vaikka vaalit ovat nyt ohi, ei Eurooppa-asiasta kuitenkaan vielä hellitetä. Seuraavaan kokoukseemme saapuu vieraaksi Jussi Saramo, Vasemmistoliiton toinen edustaja Euroopan vasemmistopuolueen hallituksessa. Keskustelemme vaalien euroopanlaajuisesta tuloksesta sekä vaalien vaikutuksesta Euroopan vasemmistopuolueeseen ja europarlamentin GUE/NGL-ryhmään, johon nyt kuuluu myös Vasemmistoliiton meppi Merja Kyllönen.

Samalla siirrymme kesäkokouksiin. Kokous pidetään maanantaina 9.6. klo 17 alkaen Tokoinrannassa Miina Sillanpään patsaan luona, jos sää sallii! Kylmällä tai sateisella säällä menemme Cafe Mascotin (Neljäs linja 2) yläkertaan. Vasemmistolinkin kokoukset ovat kesälläkin tuttuun tapaan avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tervetuloa!